Noutati despre Tik Tok

Poate ati vazut pana unde a ajuns aceasta obsesie de Tik Tok, atat la copii, cat si la adolescenti. Sunt innebuniti de aceasta aplicatie si pretrec foarte mult timp utilizand-o ceea ce nu este tocmai in regula. Tik Tok-ul nu este o aplicatie care este vazut bine si nu este agreata de parinti. Tik Tok-ul nu este asa cum pare sau cum cred copii sau adolescentii. 

Daca cei care folosesc Tik Tok-ul se uita la mai multe videoclipuri in care se danseaza, vor incepe sa ii para din ce in ce mai multe. Daca te uiti la videoclipuri care contin caini, Tik Tok-ul va avea asta in vedere si iti va oferi din ce in ce mai multe videoclipuri care contin caini. 

Asa functioneaza Tik Tok-ul pentru ca vrea mereu sa ofere si mai mult continut de vizionat. Recomandarea altor videoclipuri este partea cea mai buna din ceea ce face Tik Tok-ul, apartea proasta este ca a inceput sa recomanda diferite conturi pe care ar trebui ca oamenii sa le urmareasca pe baza aspectului fizic al persoanelor pe care le urmaresc.

Saptamana aceasta Marc Faddou, care este un cercetator AI la Berkeley School of Information, a descoperit ca Tik Tok-ul recomanda conturi care trebuie urmarite pe baza varstei, a rasei si aspecte faciale ca a oamenilor pe care deja ii urmaresti. 

Marc Faddou si-a creat si el un cont pe Tik Tok pentru a demostra teoria sa. A urmarit o femeie de rasa neagra, care a dus la recomadarea a inca trei femei de rasa neagra. Un alt exemplu este acela ca a urmarit un barbatic din Asia care avea parul vopsit si i s-au mai recomandat inca trei barbati din Asia care aveau parul vopsit. Acelasi lucru s-a intamplat si cand a urmarit barbati cu dizabilitati vizibile. 

Insa, Tik Tok neaga aceasta demostratie si spune ca nu intentioneaza sa foloseasca pozele de profil ca parte a algoritmului sau si mai spune ca el nu a putu sa demonstreze ca teoria lui Marc Faddou este adevarata. 

Faddou spune ca Tik Tok foloseste are un algoritm pe baza caruia el intentioneaza sa creeze o experienta personalizata pentru fiecare utilizator, dar de fapt construieste o bula in care se recomanda urmarirea persoanelor care se aseamana din mai multe puncte de vedere.

In concluzie, Tik Tok-ul nu este cea mai buna aplicatie pentru copii sau adolescenti, incurajandu-i sa urmareasca din ce ince mai bune persoane din aceeasi categorie ca cele urmarite deja de catre ei. Desi Tik Tok nu recunoaste, algoritmul pe care il folosesc pentru crearea unei experiente personalizate nu este cea mai buna, deoarece are multe dezavantaje, copiii fiind foarte usor de influentati ei vor urmari persoanele recomandate.