Camera Galaxy Note 20 Ultra VS camera Iphone 11 Pro Max

Camerele telefoanelor din anul 2020 sunt un aspect major, avand foarte multe functii noi, performante excelente. Samsung Galaxy Note 20 Ultra are o camera foarte buna, un soom optic de 5x, un senzor de 108 MP, inregistrare 8K. Totusi, nici Iphone 11 Pro Max nu sta rau la acest capitol, chiar daca a fost lansat anul trecut. Daca vrei sa afli care telefon are camera mai buna, trebuie sa urmaresti randurile de mai jos unde voi compara mai multe aspecte ale celor 2 telefoane. 

In primul test, telefoanele au fost lasate pe setarile implicite, adica la Galaxy Note 20 Ultra sa ramana Optimizatorul de scena activata si la Iphone 11 Pro Max sa ramana Smart HDR activat. Camera din spate de la Note 20 Ultra are un senzor de 108 MP, care ajuta la realizarea pozelor cu adancime redusa, facand in asa fel incat sa arate ca o poza facuta cu un DSLR. Note are tehnologia de pixel binning pentru a cuprinde foarte multe detalii la 12 MP, iar Iphone 11 Pro foloseste Depp Fusion pentru a evidentia detaliile chiar si in lumina scazuta. Ambele telefoane au cuprins detaliile, dar Iphone 11 Pro Max a facut ca luminozitatea sa para prea slaba. Camera ultra largi de pe Iphone facea ca imaginile sa fie prea saturate, dar Note 20 Ultra a evidentiat umbrele in HDR de pe camera ultrawide. 

Pozele facut cu zoom-ul de 5x de la Note au fost foarte bune, au cuprins detaliile si lumina era suficienta. Iphone 11 Pro Max are un teleobiectiv de 2x pana la 10x, dar pozele de la Note 20 Ultra sunt mai bune, pentru ca pozele nu isi pierd din calitate nici atunci cand sunt facute cu zoom. 

Cand vine vorba de poze in lumina mai slaba, ambele realizeaza poze foarte bune, fiind aproape la egalitate, dar Iphone 11 Pro Max are un echilibru mai bun al culorilor. 

Pe Galaxy Note 20 Ultra exista 2 moduri Pro, unul pentru video, altul pentru poze statice. Ofera foarte mult control asupra diafragmei, obturatorului, nivelurile audio si ale microfonului. Iphone 11 Pro Max nu are niciun mod Pro. 

Chiar daca Note 20 Ultra poate filma 8K, videoclipurile realizate cu Iphone 11 Pro Max sunt mai bune. Imaginile sunt mai echilibrate, contrastul este mai bun, iar detaliile sunt mai naturale. Dar Note are mai multe functii video, un mod video cu focalizare live care blureaza fundalul. Daca nu esti profesionist, este posibil sa nu folosesti toate functiile camerei de la Note. 

Prin urmare, camera cea mai buna o are telefonul care face pozele care iti plac cel mai bun. Totul depinde de ce fel de fotograf esti. Daca vrei mai mult control asupra pozelor, zoom mai bun, alege Note 20 Ultra. Daca vrei sa faci poze si videoclipuri foarte bune fara a avea prea mult control, alege Iphone 11 Pro Max.