Huawei P9- review

In urma cu cativa ani, telefoanele de la Huawei erau de gama medie si accesibile. Nu se putea compara cu cele de la Apple sau Samsung. Dar, Huawei P9 a fost telefonul care a incercat sa schimbe acest lucru, fiind un telefon care arata premium. Are o camera de spate cu 2 lentile Leica. Dar, chiar si cu aceste 2 lentile, oare este Huawei P9 un telefon cu o camera foarte buna sau un telefon cu performante bune? Daca vrei sa afli raspunsul la intrebare, atunci ramai cu ochii pe descrierea ce va urma.

Are un afisaj de 1080 pixeli si o rama subtire, fiind chiar mai subtire decat Iphone 6S. Are si un LED care te avertizeaza cand primesti notificari. Partea din spate este din metal, iar in partea de sus se afla cele 2 obiective ale camerei. Dar spatele se zgarie foarte usor, asa ca trebuie mereu sa ai grija sa nu il ti in buzunar cu alte obiecte si ar fi necesara o husa. Cititorul de amprente se afla pe spate si este destul de receptiv. El poate fi folosit si pentru a afisa sau anula notificarile printr-o glisare. 

Fiecare obiectiv are 12 MP si are rolul de a cuprinde cat mai multe detalii si pentru a se descurca cu iluminarea slaba. Se poate filma in modul manual, iar modul automat realizeaza poze foarte bune, clare si cu un contrast bun. Adancime permite realizarea pozelor cu fundal blurat, adica a portretelor. Daca lumina este slaba, calitatea pozelor se diminueaza. Dar cand lumina este buna, pozele sunt detaliate, culorile sunt bogate. Are si focalizare automata care functioneaza bine, dar in cazul in care este mai intuneric, este posibil sa intampine cateva dificultati. Huawei P9 are o camera buna care poate sa concureze si cu Iphone 6. 

Huawei P9 ruleaza Android 6.0 Skin, are o interfata usor de utilizat. Telefonul are o memorie RAM de 3 GB si un procesor cu 8 nuclee, care poate sa gestioneze multe activitati fara sa apara intreruperi. Are o baterie de 3.000 mAh care poate sa reziste o zi la o utilizare moderata. Spatiul de stocare este de 32 GB sau de 64 GB, dar se poate adauga si un card de memorie de pana la 128 GB. 

Huawei P9 Lite are un ecran de 5,2 inci, o rezolutie de 1920 x 1080 pixeli si o greutate de 147 grame, un spatiu de stocare de 16 GB si o memorie RAM de 2 GB sau 3 GB. Are o baterie de 3.000 mAh.

Asadar, Huawei P9 este un telefon bun, cu un design placut, camera buna si cu procesor puternic. Doar ca nu are un software atat de bun. Este un telefon de gama medie si accesibil.