Iphone 12 Vs Iphone 8

Apple a lansat 4 telefoane recent, dar Iphone 12 este un telefon mai accesibil pentru unele persoane, Iphone 12 Mini este destinat celor care au nevoie de un telefon mic, iar 12 Pro si Pro Max sunt prea scumpe. Daca ai un Iphone 8 din 2017, poate ca te intrebi daca se merita sa iti cumperi un Iphone 12, care are multe alte specificatii in plus, este 5G, are tehnologia MagSafe. Daca vrei sa afli cum se compara cele 2 telefoane, te invit sa citesti comparatia ce va urma. 

O prima diferenta intre cele 2 este camera. Iphone 8 are o singura camera de spate, in timp ce Iphone 12 are 2 camere de spate. Dar diferenta nu este doar la exterior, ci si la interior, pentru ca este schimbata configuratia camerei si a hardware-ului de la Iphone 12, sunt imbunatatite aceste aspecte. Iphone 8 nu are modul portret, nu are camera ultra-larga. Deci Iphone 12 este mai bun la acest capitol, iar daca vrei un teleobiectiv si senzor Lidar, atunci opteaza pentru Iphone 12 Pro sau Pro Max. 

Telefoanele Iphone 12 sunt primele telefoane de la Apple care au 5G. Se spune ca ofera viteze de 2 ori mai mari decat 4G. Doar ca, inainte de a cumpara un telefon 5G trebuie sa te asiguri daca zona ta are 5G, astfel telefonul nu va putea fi folosit in 5G. Dar cand reteaua 5G se va imbunatatit, vei fi asigurat pe viitor. 

Iphone 12 are un afisaj OLED, iar Iphone 8 un afisaj LCD. Iphone 8 are un ecran de 4,7 inci si Iphone 12 de 6,1 inci. Seria Iphone 12 are ecranul protejat de unul dintre cele mai puternic materiale, iar Iphone 8 are ecranul protejat de o sticla de la Corning. 

Iphone 12 nu mai vine in cutie cu incarcator sau casti si lipsa se poate datora si tehnologiei MagSafe, pentru ca telefonul se poate incarca wireless prin intermediul sau. Iphone 8 vine cu incarcatorul si accepta si incarcare wireless.

Iphone 12 este dotat cu un procesor nou si rapid, A14 Bionic, iar Iphone 8 este dotat cu A11, iar diferentele sunt foarte mari. Iphone 12 are o durata mai mare de viata a bateriei si a rezistat in testul de redare video in mod avion 17 ore si 14 minute, iar Iphone 8 a rezistat 13 ore si 30 de minute. 

O alta diferenta majora care este si vizibila este lipsa butonului Home la Iphone 12, pe care Iphone 8 il are. Acesta din urma mai are rame groase. 

Acestea fiind spuse, diferentele dintre Iphone 12 si Iphone 8 din 2017 sunt destul de mari si daca ai un Iphone 8, poate ca ar fi cazul sa faci un upgrade la Iphone 12.