La ce trebuie sa te uiti cand cumperi un laptop ieftin

Daca esti un pasionar de jocuri si iti doresti sa iti cumperi un laptop de gaming, poate ai fi interesat sa afli la ce trebuie sa te uiti cand cumperi un astfel de laptop pentru a nu regreta ca ai dat prea multi bani pe el si nu raspunde asteptarilor tale.

Laptop-urile care sunt destinate gaming-ului sunt destul de costisitoare. Modelul AlienWare Area 51m si Acer Predator Helios 700 sunt cele mai bune laptop-uri de gaming, doar ca pretul lor este undeva la 4.000 de dolari, ceea ce este o suma foarte mare. In schimb, poti cumpara un laptop care costa 1.000 de dolari daca stii ce trebuie sa contina acesta pentru a se ridica la nivelul calitatii celui de 4.000 de dolari. 

Trebuie sa fiti foarte atenti la configuratia laptop-ului si puteti sa alegeti unul care are un display extern, tastatura, mouse, casti si difuzoare. 

Primul sfat are in vedere doua componente foarte importante, ci anume grafica decenta si un procesor care poate as faca fata solicitarilor mari pentru a rezista un an sau chiar doi. In functie de bugetul pe care vreti sa-l alocati in cumpararea unui laptop de gaming exista doua varianta. Daca bugetul de care dispuneti este sub 800 dolari, puteti alege Nvidia Geforce GTX 1050  Ti sau GTX 1650 care are o grafica de intensitate medie. Daca dispuneti de un buget de aproape 1.000 dolari sau in cazul extrem, de putin mai mult de 1.000 dolari, puteti opta pentru un Nvidia Geforce GTX 1060 cu 16 GB de memorie (acesta e model mai vechi) sau puteti alege noul model 1600 Ti.

Pe langa cipul grafic, la un laptop de gaming trebuie sa mai cautati urmatoarele: procesor Intel Core i5 sau i7, cel putin 8 GB memorie , cel putin o unitate de 256 GB, o combinatie de a unui SSD si hark disk de 128 GB sau o unitate solida mare. 

Cea mai mare din banii vostri vor merge spre partea de componenta. Cealalta parte care se ocupa cu tastatura si trackpad-ul vor avea o calitatea medie. De aceea, un model bun este Dell G5 15, care are o durata a bateriei mai lunga de timp si configurarea este una curata atunci cand se conecteaza la alte periferice. 

Prin urmare, daca esti in cautarea unui laptop potrivit pentru gaming ar fi indicat sa incerci pe cat posibil sa ti cont de sfaturile de mai sus pentru a cumpara ceva de calitate si pentru a rezista un an si chiar doi, fara sa fie nevoie sa iti schimbi laptop urmatoarea luna dupa ce l-ai cumparat. Trebuie sa ti cont de cele doua componente care sunt cele mai importante la un laptop de gaming, ci anume procesorul si cipul de grafica.