Dispozitive de monitorizare

Daca ai si tu parinti, bunici la care nu poti sa mergi din cauza virusului corona, dar totusi vrei sa stii ce fac, daca sunt bine, daca se descurca singuri, poate ca o simpla convorbire cu ei nu te linistesc in privinta aceasta. De aceea, mai jos sunt cateva dispozitive de monitorizare ale persoanelor, dar fara a le invada intimitatea sau confidentialitate lor. 

Bunicii este foarte posibil sa nu fie familiarizati cu telefoanele prea performante, adica cu smartphone-urile, dar nu prefera nici telefoanele vechi cu butoane, pentru ca au butoanele prea mici si nu se descurca cu acestea, fie nu le vad. In acest caz Jitterbug Flip este un telefon care are butoanele mai mari, un ecran luminos pentru a vedea bine ce se afiseaza si un difuzor puternic pentru a auzi perfect ceea ce le spui la telefon. Astfel ca, le poti cumpara bunicilor acest telefon mobile cu doar 75 de dolari. 

Unii dintre noi avem si bunici care nu au o stare de sanatate atat de buna si sunt predispusi a caderi sau la diferite probleme, iar pentru a vedea aceste lucruri este importanta o camera de securitate, astfel incat sa vezi cu ochii tai daca bunicii au probleme, pentru a putea sa mergi sa ii ajuti. Camera cand va detecta miscare, vei vedea doar 15 secunde de videoclip. Este o camera cu o vizualizare de 360 de grade si are un mijloc de comunicare bidirectional in timp real. Camera aceasta costa 33 de dolari.

Daca bunicii sau parintii tai au un tratament, dar ei mai uita sa il ia, Pria este un dispozitiv care le aduce aminte ca trebuie sa isi ia pastilele si tot el le va da pastilele. Prin verificarea faciala sau prin introducerea unui cod PIN inaintea eliminarii pastilelor. Astfel vei putea sa vezi daca si-au administrat pastilele sau daca au ratat vreo doza. Dispozitivul are de asemenea si o functie de apeluri video. Abonamentul Pria este gratuit pentru 6 luni, dupa care costa 9,99 dolari pe luna. Acesta este disponibil doar in SUA si costa 699 de dolari.

Sistemul de alerta medicala Philips Lifeline este unul care detecteaza caderile. La mana se va purta un obiect care va detecta acest lucru. Dispozitivul este rezistent la apa, are o durata lunga de viata a bateriei. Utilizatorul va putea sa comunice cu echipajul Philips in cazul in care au nevoie de ajutor. Aparatul se activeaza cu o taxa de 50 de dolari, dupa care va costa doar 30 de dolari pe luna. 

Acestea fiind spuse, aceste dispozitive te vor putea ajuta atat pe tine, cat si pe bunicii sau parintii tai, vei putea sa vezi daca au nevoie de ajutor, daca sunt bine si vei putea sta linistit ca sunt bine sau vei putea actiona daca au nevoie de ajutor.