Sony WH-1000XM4- review

Sony WH-1000XM3 au fost lansate in anul 2018 si au fost primele casti care aveau functia de anulare a zgomotului exterior. Modelul care l-a urmat a fost Sony WH-1000XM4, dar din pacate nu este o diferenta atat de mare intre ele, adica modelul nou nu are mult mai multe caracteristici noi fata de cel vechi. In ceea ce priveste designul, exista cateva modificari, dar vine in aceleasi culori, negru sau argintiu si costa 350 de dolari. Noua pereche de casti se poate precomanda si la mijlocul lunii august se poate livra. In randurile de mai jos vor descrie noua pereche de casti de la Sony cu functia de anulare a zgomotului, iar pentru a afla mai multe, te invit sa urmaresti randurile de mai jos.

Noua pereche de casti este foarte confortabila si atunci cand le porti mai mult timp nu te vor deranja. Au o greutate de 254 de grame, fiind cu un gram mai usoare decat modelul mai vechi. Butonul care se numea NC/ Ambient acum poate fi personaliza, iar din aplicatie, care este disponibila atat pe Android, cat si pe IOS, se poate programa, ca atunci cand il apesi sa se anuleze zgomotul exterior, iar cand nu mai ai nevoie de anularea zgomotului, la apsare se va activa functia de trasnparenta, care iti permite sa auzi ce este in jurul tau. Acel buton se mai poate personaliza, astfel incat la apasare sa se activeze Alexa sau Google Assistant.

Se mai observa cateva modificari, dar nu la exterior, ci in interior. Daca ai castile pornite si nu le mai porti, exista un senzor care detecteaza acest lucru, iar muzica se va opri. Durata de viata a bateriei nu este afectat de acest aspect si dureaza 30 de ore cu wireless-ul pornit si cu functia de anulare a zgomotului, iar la 10 minute de incarcare prin USB-C, bateria poate rezista 10 ore. 

Castile au un cip QN1 de la Sony. Acesta este si la modelul mai vechi, dar acum are cateva imbunatatiri pentru a putea sa anuleze zgomotului si pentru imbunatatirea sunetului. Sony WH-1000XM4 este mai bun in ceea ce priveste zgomotul ambiental decat modelul dinaintea sa. Anularea zgomotului se poate seta manual, adica daca vrei sa se anuleze de tot sau daca vrei sa mai auzi putin si ce se petrece in jurul tau. Exista anularea adaptiva, in functie de locul in care te afli, doar ca nu este atat de avantajos, pentru ca muzica se intrerupe si vei avea parte de un pic de zgomot. 

Acestea fiind spuse, modelul nou de casti, Sony WH-1000XM4 este un model foarte bun de casti cu functia de anularea a zgomotului si daca ai nevoie de una, acest model ar fi o alegere foarte buna.